Shvatila da ju je ZLOSTAVLJAO tek kad je porasla

Jusuf Zija Gumušel iz Turske ugovorio je da uda svoju 6-godišnju devojčicu za Kadira Isteklija (29), a brak je maloletnici bio predstavljen kao dečja igra. 👇

Sud u Istanbulu izrekao je pravosnažnu presudu za dvojicu muškaraca koji su učestvovali u sklapanju braka sa maloletnom devojčicom.

Suđenje u ovom procesu traje od 2020. godine kada je žena, u žalbi, tvrdila da ju je otac, inače vođa zajednice povezane sa verskom sektom Ismailaga Jamia, naterao da se uda za muškarca starijeg od nje više od 20 godina.

Zatvorsku kaznu nije izbegla ni majka, koja je osuđena na najmanju, u trajanju od 16 godina i osam meseci. Otac je osuđen na 18 godina i 9 meseci zatvorske kazne, a muškarac koji se oženio devojčicom na 36 godina robije. 🚨

Suđenje koje traje godinama je opet dospelo u žižu javnosti 6. maja jer je postupak ponovo pokrenut u cilju da se počinicima izreknu strožije kazne.

Sud je procenio da 29-godišnji muškarac nije počinio samo jedan prekršaj, kada se oženio, već da je kriv i za seksualno zlostavljanje deteta u periodu od 2004. do 2013. godine i seksualni napad na supružnika u godinama kasnije.

Sada odrasla devojka, u tužbi je navela da joj je brak bio predstavljen kao dečja igra, ali da je godinama bila seksualno zlostavljana što je shvatila tek kao odrasla osoba.

- Kadir me je milovao po telu, plakala sam, a on je rekao da smo venčani. Da smo u braku, kao i roditelji. Rekao mi je da sam mu žena, da mi je on muž - objašnjava devojka.

- Rekao mi je: Oženjeni ljudi igraju takve igrice, ali to je naša mala tajna. Tvoj otac i majka to ne govore nikome - dodala je devojka, piše Telegraf.rs.

Danas, ova 26-godišnja devojka, živi svoj novi život pod zaštitom supuruga sa kojim ima dete.

Autor: Telegraf.rs