Tužioci su rekli da je Rejmond započeo svoje napade 2006. godine i pronašao žrtve u Meksiku, Peruu i drugim zemljama

Bivši agent CIA-e Brajan Džefri Rejmond osuđen je na 30 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja skoro 30 žena širom sveta.

Rejmond, bivši pripravnik u Beloj kući, namamio je žene koje je upoznao u aplikacijama za sastanke, uključujući Tinder, u svoj stan koji je iznajmila vlada i drogirao ih dok su služili vino i grickalice. Zatim je proveo sate pozirajući sa golim i onesvešćenim žrtvama pre nego što ih je fotografisao i napao. Utvrđeno je da ima galeriju sa više od 500 fotografija žrtava.

Tužioci su rekli da je Rejmond započeo svoje napade 2006. godine i pronašao žrtve u Meksiku, Peruu i drugim zemljama.

- Sa sigurnošću možemo reći da je seksualni predator - rekao je američki sudija Kolin Kolar-Kotli, izričući punu kaznu koju su tražili tužioci u Vašingtonu. Kao deo kazne, sudija je takođe naredio optuženom da plati 10.000 dolara svakoj od svojih 28 žrtava.

Na sudu, 12 Rejmondovih žrtava, koje su identifikovane samo brojevima, prisetilo se kako ih je „prevario špijun koji je bio deo agencije koja je trebalo da zaštiti svet od zla“.

Jedna žrtva je rekla da je Rejmond izgledao kao "savršen džentlmen" kada su se sreli u Meksiku 2020. godine, podsećajući da su se samo ljubili. Nakon što se onesvestila, Rejmond je bez njenog znanja snimio 35 video snimaka njenih grudi i genitalija.

Druga je rekla da je doživela nervni slom, a treća je rekla da je imala noćne more nakon što je videla fotografije nečega što je izgledalo kao leš na njegovom krevetu.

Rejmond je rekao sudiji da je proveo sate razmišljajući o svemu što je uradio.

Znam da nijedno izvinjenje nikada neće biti dovoljno. Nema reči da opišem koliko mi je žao. To nisam ja, a ipak sam postao takav – rekao je on.

Njegovi advokati su tražili blažu kaznu, okrivljujući njegov rad sa CIA posle 11. septembra. To je, kažu advokati, bilo plodno tle za emocionalnu bezosećajnost i „objektivizaciju drugih ljudi” zbog kojih je godinama vrebao žene.

Agencija je javno osudila Rejmondove zločine, koji se smatraju jednim od najneverovatnijih slučajeva nedoličnog ponašanja u istoriji CIA.

Autor: redportal.rs