Pokazala SRCE ŠAMPIONA 💪🏻

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš je osvojila drugo mesto u Dijamantskoj ligi, pošto je bacila 65.23 u poslednjoj seriji. Od nje je bila bolja Haruka Kitaguči koja je prebacila 66 metara.

Ovo je veliki uspeh za srpsku atletiku, jer je Adriana pred početak takmičenja bila među audsajderima, s obzirom na to da je njen najbolji rezultat u sezoni bio tek pretposlednji.

Adirana nije sjajno krenula, jer je u prvoj seriji bacila tek  59.67, što je bilo dovoljno za četvrto mesto, , da bi već u drugoj seriji uspela da napravi i hitac koji je dovoljan za drugo mesto. Tada je Adriana bacila 63.09 metara.

Prava drama je viđena na samom kraju u poslednjoj seriji , kada je Adriana prebacila 65 metara! Ipak, Japanka je uspela da prebaci čitavih 66 metara i osvoji zlato.

Od ostalih takmičarki, na trećem mestu je završila Meki Maloun Hardin sa 62.40, na četvrtom mestu je završila Viktorija Hadson sa 62.30, Makenzi Litl je peta sa 61.50, dok je Flor Ruiz Hurtado završila na poslednjem mestu sa 54.59 metara.

Autor: telegraf.rs