Popularni YouTuberi su napravili džinovski, potpuno funkcionalni iPhone i oborili svetski rekord

Arun Maini i Metju Perks konstruisali su verziju iPhone 15 Pro Max visoku 2,05 metara, čime su postavili Ginisov rekord za najveću repliku pametnog telefona.

Da bi osvojili ovu titulu, telefon je morao stvarno da funkcioniše, pa njihov, koji je napravljen korišćenjem OLED TV-a od 88 inča, može da šalje poruke i mejlove, upravlja svim aplikacijama i čak pravi fotografije. Takođe ima baterijsku lampu i priključak za punjenje, koji predstavlja najveći USB-C kabl na svetu.

IZVOR: YT / Mrwhosetheboss

- Svaka komponenta telefona mora biti potpuno funkcionalna, ekran, kamere, zvučnici, čak i dugmad - rekao je Perks u YouTube videu koji prikazuje ovo impresivno postignuće.

IZVOR: YT / DIYPerks

Obojica imaju milione pratilaca na YouTube-u.

Maini, poznatiji kao Mrwhosetheboss, ima kanal sa 19,4 miliona pretplatnika na YouTube-u, dok Perks, poznat kao DIYPerks, ima 4,61 milion pratilaca na svom kanalu, koji je fokusiran na „dizajniranje i pravljenje gedžeta i tehnologija“.

- Dok sam odrastao, često bih nestajao u biblioteci satima kako bih čitao najnovije knjige Ginisovih svetskih rekorda, tako da mi je stvarno nestvarno što sam i ja sada osvojio nagradu. Jako sam ponosan na naš tim i Metjua što smo uspeli da ostvarimo nešto što nikada pre nije urađeno - rekao je Maini.

Maini, koji je pokrenuo svoj kanal 2011. godine, u petak je objavio putem Instagrama da je izazov završio kako bi obeležio činjenicu da sada ima više pretplatnika na YouTube-u od kompanije Apple.

View this post on Instagram

A post shared by Arun Maini (@mrwhosetheboss)

IZVOR: IG / mrwhosetheboss

Autor: Redportal.rs