Na sledećoj mirovnoj konferenciji učestvovaće i Putin ❓

Kancelar Nemačke Olaf Šolc izjavio je da je vreme da se rat u Ukrajini okonča i da se slaže da na sledećom mirovnoj konferenciji učestvuje i predsednik Rusije Vladimir Putin. 🧐

Kucnuo je čas za diskusiju o tome kako da se ubrza okončanje konflikta u Ukrajini. Verujem da je sada došao trenutak kada treba da razgovaramo o tome kako da brzo izađemo iz ove vojne situacije i dođemo do mira.

Saopštio je Šolc u intervjuu ZDF. 👆🏼

U svakom slučaju, biće sledeća mirovna konferencija predsednika (Vladimira Zelenskog) i ja se slažem da Rusija treba da učestvuje u njoj.

Naveo je Šolc. 👆🏼

Istakao je da će nastaviti da pruža pomoć Kijevu, ali je priznao da su rezultati regionalnih izbora u Nemačkoj, na kojima su stranke koje se protive isporukama oružja bile uspešne, između ostalog i zbog činjenice da se neki građani ne slažu sa podrškom Ukrajini. 🤔

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin, komentarišući na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma mogućnost pregovora sa Ukrajinom, rekao da je potrebno tražiti forme i garancije koje će na neki način da funkcionišu, prenosi Kurir.

Autor: kurir.rs