Posle odluke Ministarstva prosvete da oduzme dozvolu za rad Univerzitetu Megatrend, vlasnik te institucije podneo je žalbu. I

Još nije počeo ispitni rok, pa ispred Univerziteta Megatrend nema studenata. Ima ih na društvenim mrežama – gde vode polemiku o tome šta će biti s njihovim školovanjem. Ministarstvo prosvete pojasnilo je svoju odluku.

- Zakonom o visokom obrazovanju propisano je da će ministar prosvete na predlog Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje u roku od 30 dana od dana prestanka rada ustanove, doneti akt kojim se obezbeđuje završetak studija studentima te visokoškolske ustanove - saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Na tu, kako kažu, neočekivanu odluku, Megatrend je podneo žalbu. Vlasnik i rektor Megatrend Mića Jovanović naglašava da očekuje da se slučaj reši po pravdi i važećim propisima.

- Smatram da je razlog ovakve odluke za oduzimanja dozvole Megatrend univerzitetu banalan i odnosi se na kašnjenje od nekoliko nedelja sa prilaganjem dokumentacije i traženjem nove reakreditacije - ističe Jovanović.

Osim Megatrendu, dozvola je oduzeta i beogradskoj Visokoj školi modernog biznisa. Od početka godine, još pet fakulteta ostalo je bez dozvole za rad.

Autor: informer