Otkrila i koja žitarica je uvek uključena u njenu ishranu

Jelena Đoković, supruga našeg proslavljenog tenisera Novaka Đokovića, otkrila je da je na vegansku ishranu prešla iz nužde i straha od potencijalnih zdravstvenih problema. Prvi koraci ka ovom načinu života počeli su dok je postila, a kasnije, tokom studentskih dana, zbog finansijskih poteškoća nastavila je sa ovim režimom ishrane. Ipak, priznaje da strah nije dobar razlog za prelazak na bilo koji način ishrane, te ne bi nikome savetovala da donosi ovakve odluke iz istih motiva. 👇

- Počela sam da se hranim kao vegan iz straha od bolesti. A to je najgori razlog da se opredelite za neku ishranu i zato nikome ne bih savetovala da bilo šta radi iz straha. Tačnije, prvi put sam prešla na vegansku ishranu tokom posta. Kasnije, dok sam studirala, događalo mi se da nemam novca da jedem u restoranima, pa sam iz muke bila vegan - istakla je Jelena.

S godinama, njena posvećenost zdravlju i zdravoj ishrani postala je ozbiljnija, naročito nakon što je postala majka.

- Dok sam dojila, bila sam jedini izvor hrane svojoj deci i zato sam se potrudila da moje mleko bude najbolje na svetu. Svi putevi su me vodili ka tome da se zdravo hranim, ali pitanje je da li ću do kraja života ostati vegan - dodala je Jelena.

Takođe, Jelena je otkrila da često u svojoj svakodnevici koristi kinou, koju smatra jednim od ključnih elemenata zdravog načina života.

- Kinoa sadrži sve esencijalne amino-kiseline potrebne za pravilno funkcionisanje organizma. Bogata je vitaminima, jača imuni sistem i pozitivno utiče na rad srca. Obiluje proteinima, vitaminom B, dijetalnim vlaknima i mineralima, što je čini idealnom za one koji žele zdravu i uravnoteženu ishranu. Takođe, pomaže u varenju, ubrzava metabolizam i doprinosi gubitku kilograma. Kada je dodate u povrće, osetićete punoću ukusa koja se obično dobija kuvanjem mesa - istakla je ona za postal Republika.rs, prenosi Pink.rs.

Foto: Printscreen Instagram /@jelenadjokovicndf

Autor: Redportal.rs / K.Đ.