Pojedini mediji objavili su da je nestao dečak M. V. (9) u Marinkovoj bari i da je aktiviran sistem Pronađi me

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je netačna informacija koja se sinoć pojavila u pojedinim medijima da je aktiviran sistem Pronađi me, u slučaju nestanka devetogodišnjeg dečaka, koji je brzo pronađen i vraćen porodici. 👇

- Apsolutno je netačna informacija koju su pojedini mediji večeras objavili da je aktiviran sistem Pronađi me u slučaju nestanka devetogodišnjeg dečaka u Beogradu. Naime, dečak čiji je nestanak danas prijavljen, pronađen je u Mirijevu i živ i zdrav vraćen porodici. Platformu Pronađi me može da aktivira jedino Ministarstvo unutrašnjih poslova, a ona danas nije aktivirana. Ovakvi postupci pojedinih medija koji objavljivanjem neproverenih i netačnih informacija dižu paniku i uznemiravaju javnost su nedopustivi, a posebno kada je u pitanju zloupotreba sistema Pronađi me. Još jednom apelujem na medije da sve informacije provere u Odeljenju za medije i komunikacije MUP putem broja telefona 0113139781 ili na imejl biro@mup.gov.rs - rekao je ministar Dačić, kako piše Blic, prenosi Pink.rs.

Podsetimo, sinoć su pojedini mediji objavili su da je nestao dečak M. V. (9) u Marinkovoj bari i da je aktiviran sistem Pronađi me.

Autor: Pink.rs