Prvi put pokrenut sistem PRONAĐI ME

U Srbiji je juče prvi put aktiviran sistem Amber alert pod nazivom Pronađi me nakon nestanka devojčice Danke Ilić (2) u Banjskom polju kod Bora. Prekinut je program na televiziji, radiju, informacije o nestaloj devojčici stizale su građanima u SMS porukama, a alarm se oglasio i na aerodromu Nikola Tesla. 🚨

Svi ekrani na aerodromu odjednom su pokazali samo jednu stvar - fotografiju nestale Danke i informacije o njoj.

U toku je drugi dan potrage za devojčicom, kojoj se svaki trag gubi u utorak oko 13.45 sati u Banjskom polju.

Nakon njenog nestanka, u Srbiji je prvi put aktiviran sistem Pronađi me (Amber Alert) namenjen za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnog lica.

Informacije o devojčici Danki biće poslate SMS-om svim građanima Srbije kako bi pomogli i alarmirali policiju u slučaju da imaju informacije u vezi sa nestalom dvogodišnjom devojčicom.

Kako je navedeno na sajtu pronadjime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara. Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Na terenu su policija i vatrogasci, a u potragu koja je trajala celu noć su se uključili i građani. Njihove napore otežavaju nepristupačan teren i kiša koja je i jutros nastavila da pada, piše Telegraf.rs.

Foto: Printscreen Pink.rs / društvene mreže

Autor: Telegraf.rs