U pitanju je drvo masline staro čak 1044 godine, koje je specijalnim transportom doveženo iz Italije

Vlasnik Pink Media Grupe, Željko Mitrović u objavi na mreži Instagram je izjavio da je najstarije drvo u Evropi, danas 26. avgusta 2024. godine presadjeno u "Hram Svetog Žexa".

U pitanju je drvo masline staro čak 1044 godine, koje je specijalnim transportom doveženo iz Italije.

Žeks je u objavi naveo da je nakon probe njegove autorske predstave Lu do kasnih sati, justors od 4.30 organizovao "odbor za doček", što je podrazumevalo  protokol za dobrodošlicu i smeštaj “Žexovog stabla”.

- Nisam mogao da propustim priliku da budem prvi koji će “pošaškoljiti ovo predivno zeleno biće” - izjavio je šaljivo vlasnik Pinka.
View this post on Instagram

A post shared by Zeljko Mitrovic (@zeljkomitrovic)

IZVOR: IG / zeljkomitrovic

Pored najstarijeg stabla u Evropi, u dvorištu Palate Mitrović će se naći i preko 100 različitih stabala iz različitih krajeva sveta, tako da će Palata imati i svoju malu botaničku baštu.

Podsećamo da je Mitrović nedavno najavio da će po otvaranju Palate Mitorvić u njoj biti organizovano bar pet humanitarnih balova za decu bez roditeljskog staranja, ali i za bolesnu decu. Takođe, u septembru je planiran niz događaja povodom 30. rođendana televizije Pink, kao i otvaranje Teatra Odeon 13. septembra uz premijerno izvođenje Mitrovićeve autorske predstave pod imenom Lu.

Autor: Redportal.rs