Mitrović je najavio da će po otvaranju Palate Mitrović u njoj biti organizovano bar pet humanitarnih balova

Stablo masline staro čak 1044 godine krenulo je iz Italije ka Srbiji. To je zvanično najstarije drvo u Evropi.

Vlasnik Pink Media Grupe, Željko Mitrović je izjavio da nije bilo lako doći do ove masline. Transport zahteva ozbiljnu organizaciju i brojne dozvole.

Stablo će biti presađeno u dvorište "Hrama Svetog Žeksa" već sledeće nedelje i predstavljaće pravu atrakciju za domaće i strane turiste.

Interesantno je i to što će se u dvorištu Palate Mitrović naći preko 100 različitih stabala iz različitih krajeva sveta, tako da će Palata imati i svoju malu botaničku baštu.

Mitrović je, takođe, najavio da će po otvaranju Palate Mitorvić u njoj biti organizovano bar pet humanitarnih balova za decu bez roditeljskog staranja, ali i za bolesnu decu.

- Stablo staro 1044 godine, krenulo je iz Italije ka Srbiji! Nije bilo lako doci do ove masline, a još je teže organizovati transport, specijalnim vozilom pod policijskom pratnjom koroz ćak šest italijanskih regija! Stablo če biti presadjeno u dvorište Hrama Svetog Žeksa, već sledeće nedelje, i svakako će predstavljati atrakciju za domaće i strane turiste! Ostalo je još da sagradim poligonalnu staklenu konstrukciju u kojoj ce ova neverovatna biljka provesti svoju zimu! P.S. Hejterima sve opraštam, ali ako ih baš mnogo svrbi, dozvoliću im možda i da malo pošaškolje “Žeksovo stablo”! - naveo je Mitrovič u objavi na društvenoj mreži Instagram.
View this post on Instagram

A post shared by Zeljko Mitrovic (@zeljkomitrovic)

IZVOR: IG / zeljkomitrovic

Autor: Redportal.rs