Zastave na pola koplja

Povodom tragične smrti šestočlane porodice u požaru u Novom Sadu, na osnovu Odluke gradonačelnika Milana Đurića, 24, 25. i 26. avgust proglašeni su za Dane žalosti na teritoriji Grada Novog Sada, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika. 👇

U požaru u Ulici Đorđa Dere u Novom Sadu u noći između četvrtka i petka stradalo je šest osoba, među kojima i četvoro dece uzrasta od dve do sedam godina.

Stanari ulice Đorđa Dere na Salajki, u Novom Sadu, duboko su potreseni tragičnim događajem u kojem je u požaru stradala šestočlana porodica. Meštani su pokušavali da pomognu, lupajući na vrata kuće kada su videli da vatra izbija na krov, ali niko nije mogao ni da uđe ni da izađe iz kuće.

- Lupali smo vikali, ali nismo mogli da uđemo od vatre. Pokušali smo da obijemo zid, deda je pokušao macolom da razbije zid, da ih tuda izvlačimo, ali nismo uspeli. Samo smo napravili malu rupu u jednom bloku. Živi su izgoreli. Vatra im je preprečila put i nije ima bilo spasa - kroz suze priča komšija.

Kako kaže, kada su vatrogasci stigli brzo su ugasili vatru, ali bilo je već kasno.

- Živi izgoreli. Videli smo kada su iznosili crne džakove da su od dece ostale samo kosti. Užas. Strašno. Da niko od njih ne izađe napolje? Kroz prozor nisu mogli jer je on blokiran zidom od ograde groblja. Ne znam možda ih je dim onesvestio, ali... Ne mogu da shvatim. Sinoć se decaju igraju, smeju, a sada... - kazao je meštanin Saljake i komšija nastradalih, piše Republika, prenosi Pink.rs.

Hitne službe su do sada imale desetine pa i stotine incidenata ove vrste, ali prizori kakve su danas zatekli, možda će mnoge naterati da napuste svoju branšu.

Lekari Hitne pomoći i vatrogasci koji su se prvi našli na mestu ove jezive tragedije tvrde da nikada ništa slično u svom životu nisu videli, iako neki od njih decenijama provode na različitim terenima i odlaze na mesta nesreće.

Iz MUP-a je saopšteno da se sumnja da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na elektromrežu.

Autor: Pink.rs