Ovaj sastojak ima svaka kuća 🧐

Krastavac je jednostavno, osvežavajuće povrće koje može biti još ukusnije uz samo jedan sastojak koji već imate u kuhinji, prenosi b92.net.🥒

Kada sečete krastavac na tanke kolutove ili štangle, samo ga stavite u činiju i pospite malo soli preko. Ostavite ga da odstoji oko pola sata. Zašto? So će izvući višak vlage iz krastavca, što znači da vaše jelo neće biti razvodnjeno kada ga dodate u salatu ili u neki drugi obrok.🧂

Ovo je posebno korisno ako pravite prelive ili neki drugi sastojak, jer previše tečnosti može narušiti ukus jela.

Operite, oljuštite i isecite krastavac po želji. Stavite ga u činiju i posolite ga tako da svaki komadić bude blago prekriven solju. Ostavite da odstoji oko pola sata, a zatim ga možete dodatno ocediti pre serviranja.🧂

Autor: Krstarica / superzena.b92.net