Srbija čeka Amerikance za revanš

Košarkaši Srbije ponovo su napravili veliki uspeh na velikom takmičenju! Srbija je pobedila Australiju posle produžetka rezultatom 90:95 i plasirala se u 1/2 finale Olimpijskih igara u Parizu!

Srbija nije dobro počela ovaj meč jer je posle prve četvrtine gubila čak 14 razlike. Problem je bila odbrana jer smo u tom delu meča primili 31 poena. U nastavku meča naša selekcija je zbila redove i iz minuta u minut igrala sve bolje.

Treća deonica je donela potpuno anuliranje zaostatka pa se u poslednju deonicu ušlo u egalu. Imali smo prednost i šansu da rešimo meč pre produžetaka, ali je Mils pogodio težak šut za 2 poena i odveo meč u doigravanje.

View this post on Instagram

A post shared by FIBA (@fiba)

IZVOR: IG / kssrbije

Srbija je pokazala da joj je glavni adut timska igra koja je donela pobedu. Ne treba nikoga posebno isticati jer su svi odradili svoje uloge u timu. Treba napomenuti da smo u drugom poluvremenu primili manje poena nego u prvoj deonici. Taj podatak dovoljno govori kako su izabranici Svetislava Pešića izašli i odigrali drugo poluvreme protiv Australije.

Srbija sada čeka pobednika meča između Brazila i SAD. Već smo se sastajali sa reprezentacijom SAD u grupnoj fazi, ali eventualni meč u polufinalu neće biti nalik tom.

Autor: redportal.rs