Francuska opservatorija za praćenje zagađenja vazduha u Parizu saopštila da je kvalitet vazduha u francuskoj prestonici loš

Toplotni talas zahvatio je danas jug Francuske, gde se nalaze određene lokacije za Olimpijska takmičenja, a visoka temperatura sutra će biti u oblasti Pariza, gde se održava većina manifestacija tokom Olimpijskih igara (OI).

- U većem delu juga zemlje temperatura bi mogla dostići i do 40 stepeni Celzijusa - ​​saopštila je francuska meteorološka služba.

Na jugozapadu je u 5 sati ujutru na meteorološkoj stanici u gradu Bordou temperatura iznosila 24,4 stepena. Bordo je domaćin Olimpijskog fudbalskog turnira za žene i muškarce, ali za danas nema zakazanih utakmica.

U Marseju, gde se održava takmičenje u jedrenju, juče je bilo veoma vruće i skoro da nije bilo vetra.

U Parizu i njegovim obližnjim predgrađima, gde se održava većina olimpijskih događaja, sutra će temperatura dostići 35 stepeni Celzijusovih, a noć između utorka i srede 22 stepena, saopštila je francuska meteorološka služba.

Francuska opservatorija za praćenje zagađenja vazduha u Parizu saopštila je da je danas kvalitet vazduha u francuskoj prestonici loš. Vlasti Pariza će tokom dana u javnom prevozu i gledaocima na utakmicama podeliti oko 2,5 miliona flaša vode, kao i oko 200.000 šešira i navijača.

Autor: redportal.rs