Aukcijska kuća je saopštila da je kostim izazvao rat među kolekcionarima

Zlatni bikini bodi koji je nosila glumica Keri Fišer kao princeza Leja dok je snimala Povratak Džedaja u franšizi Ratovi zvezda iz 1983. prodat je za 175.000 dolara.

Aukcijska kuća je saopštila da je kostim izazvao rat među kolekcionarima. Ime kupca nije saopšteno.

Kostim, jedan od najupečatljivijih u filmovima iz serijala Ratovi zvezda, prodat je u petak na Heritidž Aukšns sa sedištem u Dalasu.

Fišerova je nosila ovaj kostim u sceni kada je njen lik Leju zarobio Džaba Hat u svojoj palati na Tatuinu, prenosi Juronjuz.

Kostim je dizajnirao Ričard Miler, glavni vajar Industrial Light & Magic, kompanije za vizuelne efekte koju je osnovao tvorac Ratova zvijezda Džordž Lukas.

Sedmodijelni ansambl se sastoji od bikini grudnjaka, bikini prekrivača, prstena za kukove, trake za ruku i obične narukvice.

Izvršni potpredsednik Heritidža Džo Madalena, rekao je da je kostim koji je prodat na aukciji Fišer nosila na snimanju, ali na kraju, u finalnoj verziji filma zamenjen je udobnijim.

Foto: Printscreen YouTube

Madalena je podsetio i da je model borca sa krilom koji je preuzeo Zvezdu smrti u originalnom filmu Ratovi zvezda prodat za 1,55 miliona dolara.

– Moć 'Ratova zvezda' se ponovo dokazuje. Ovi filmovi su tako upečatljivi – rekao je Madalena.

Autor: Tanjug