Scenario je glumac Harison Ford ostavio u stanu u kojem je boravio u Londonu

Kolekcionar iz Austrije kupio je scenario za film Ratovi zvezda koji je glumac Harison Ford ostavio u stanu u kojem je boravio u Londonu, u Velikoj Britaniji, po ceni od 10.795 funti (oko 12.500 evra), piše Gardijan.

Scenario je pronašao bračni par, koji je Fordu iznajmio stan tokom snimanja filma. Pored scenarija, glumac je ostavio i druge stvari, poput rasporeda snimanja, liste poziva i raznih beleški, koje su u paketu prodate kupcu iz Velike Britanije za 4.826 funti (oko 5.600 evra).

Reč je o četvrtom nacrtu scenarija za prvi deo filma, koji je bio nedorečen, sa stranicama različitih boja i tragovima revizija. Takođe uključuje scene i likove koji su isečeni iz finalne verzije filma. Glumčeve stvari bile su sakrivene 50 godina u privatnoj kući u Noting Hilu u Londonu. U stvari, gornja dva sprata su iznajmljena Fordu.

Inače, Harison Ford je tumačio lik Hana Soloa u naučnofantastičnom filmu Džordža Lukasa iz 1977. godine, a igrao je i u nastavcima originalnog filma: Imperija uzvraća udarac (1980) i Povratak Džedaja ( 1983). Glumac se pojavio i u sedmom delu filma pod nazivom Sila se budi iz 2015. godine.

Autor: redportal.rs