Suština svega da se edukuješ, navodi Đukanović ☝🏻

Školski sistemi na Balkanu i u Istočnoj Evropi ne pružaju niti osnovna znanja o tome šta su budžet, štednja, kamata ili investicioni fondovi, zbog čega su ljudi sa ovih područja željni takvog znanja, ispričao je Vladimir Đukanović u emisiji Ne gledam ti ja to na Red TV.

Đukanović je studirao filozofiju i ekonomiju u Sjedinjenim Državama, a karijeru je započeo u kompaniji J.P. Morgan Asset Management, gde je došao do pozicije direktora finansijskih derivata. On je upozorio da na društvenim mrežama postoje brojne prevare koje obećavaju brzu zaradu:

Foreks trejderi, kripto trejderi i sve te gluposti. Daj mi 1.000 evra i ja ću da ti napravim novac. Niko neće da radi za tebe! Niko nikada. Tu osobu koja će da radi za tebe moraš da platiš. Tako da je suština svega da se edukuješ. 👨🏻‍🏫

Na pitanje da li se mogu u Srbiji napraviti brendovi visoke mode kao u svetu, Đukanović je odgovorio:

A što ne bi moglo? Imaš kod nas već brendove, imaš Monu jednu. 👜 Što bi kupovala turske stvari, kad možeš da kupiš njihov proizvod? Ima dosta domaćih proizvoda, samo se treba potruditi, pogledati... Ja najviše volim kad ovde krenu da mi cvile o nekim uvoznim proizvodima kako su skupi. Pa imaš uvek alternativu, domaću. Skoro uvek.

Celo gostovanje Vladimira Đukanovića u emisiji možete pogledati na Jutjub kanalu Red TV.

IZVOR: YT / Red TV

Autor: redportal.rs