Ovo je izjavio republikanski potpredsednički kandidat Džej Di Vens u intervjuu za Foks njuz

- Donald Tramp je obećao da će preći na pregovore sa Rusijom i Ukrajincima kako bi brzo okončali ovaj problem i kako bi Amerika mogla da se fokusira na pravi problem, a to je Kina - rekao je on.

Prema Vensu, time će se izbeći rizik od eskalacije i nuklearnog rata. Političar se, govoreći o višemilionskoj potrošnji Vašingtona za pomoć Ukrajini, zapitao o cilju koji Sjedinjene Države pokušavaju da ostvare.

Istovremeno, Vens nije odgovorio na pitanje RIA Novosti o tome kako Vašington treba da komunicira sa Moskvom, ali je obećao da će pod Trampovom administracijom „svima biti bolje“.

Foto: Wikipedia.org/Voice of America/United States Congress

Ko je Džej Di Vans?

Džej Di Vens, senator iz Ohaja, koji je skeptičan prema slanju vojne pomoći Ukrajini, katolik koji se protivi abortusu i pisac bestselera koji je na kraju pretočen u film nominovan za Oskara 2020. godine, postaće potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država ukoliko Donald Tramp u novembru ponovo osvoji Belu kuću.

- Kao potpredsednik, Džej Di će nastaviti da se bori za naš Ustav, stati uz naše trupe i učiniće sve što može da mi pomogne da Ameriku ponovo učinimo velikom. Čestitamo senatoru Vensu, njegovoj supruzi Uši, koja je takođe diplomirala na Pravnom fakultetu Jejla, i njihovo troje prelepe dece - napisao je Tramp.

Autor: Novosti.rs