Komentarišući obećane isporuke borbenih aviona F-16, ukrajinski predsednik je rekao da njihov broj neće biti dovoljan za punopravnu konfrontaciju

Ukrajinski predsednik Vlаdimir Zelenski saopštio je na konferenciji za novinare da je Ukrajini potrebno 25 protivvazdušnih raketnih sistema „Patriot“ kako bi u potpunosti pokrila odbranu neba iznad zemlje, prenosi RBK-Ukrajina.

- Mogu da vam kažem koliko sistema Patriot nam je potrebno. Sa stanovišta naše strukture protivvazdušne odbrane, za potpuno zatvaranje Ukrajine, prema našoj vojsci, potrebno nam je 25 sistema Patriot. Biće to potpuno zatvoreno nebo Ukrajine. Ne mogu da vam kažem koliko takvih sistema već imamo ili ćemo imati - rekao je on.

Komentarišući obećane isporuke borbenih aviona F-16, ukrajinski predsednik je rekao da njihov broj neće biti dovoljan za punopravnu konfrontaciju sa vazdušnom flotom Ruske Federacije, dodaje Ukrinform.

- Odluka da se F-16 prebace u Ukrajinu je bila strateška, ali njihov broj nije bio strateški - prokomentarisao je on, a citirao Fokus.

Autor: redportal.rs