Ovu vest je potvrdio predstavnik najveće svetske kompanije za upravljanje imovinom u saopštenju

Pre nekoliko godina, Tomas Metju Kruks, 20-godišnjak koji je pokušao da ubije Donalda Trampa na predizbornom skupu, nakratko se pojavio u reklami BlackRock-a.

Ovu vest je potvrdio predstavnik najveće svetske kompanije za upravljanje imovinom u saopštenju poslatom Rojtersu.

IZVOR: TW/@LauraLoomer

- Godine 2022. pustili smo oglas sa nastavnikom iz srednje škole Betel Park, u kojem se nekoliko učenika nakratko pojavilo u pozadini, uključujući Tomasa Metjua Kruksa - rekao je portparol Blekroka.

Tomas Kruks je 2022. diplomirao srednju školu Betel Park, prema Pitsburg Tribjun Rivju.

Blekrok je dodao da će sve video snimke staviti na raspolaganje nadležnim organima, uz pojašnjenje da su već povukli oglas.

- Pokušaj ubistva bivšeg predsednika Trampa je odvratan - saopštila je kompanija.

Pitanje Kruksovog prisustva u reklami Blekroka pokrenula je krajnje desničarska politička aktivistkinja po imenu Laura Lumer, koja je „zakačila“ relevantni video na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi Kruks u učionici kako pohađa časove ekonomije. Prema Pitsburg Tribjun Rivju, kada je Kruks diplomirao 2022. godine, takođe je dobio nagradu od 500 dolara za učešće na takmičenju iz matematike i nauke.

Prema američkim medijima, Kruks je pokušao da se pridruži streljačkom timu svoje srednje škole, ali je odbijen jer je bio "previše loš".

Dvojica bivših drugova iz razreda 20-godišnjeg dečaka, koji su razgovarali za Njujork post, opisali su da je Kruks učestvovao u testu, šutirajući iz najlakšeg položaja, ali je potpuno promašio. Jedan od njih, Džejmison Marfi, tvrdio je da je Kruks promašio cilj za oko šest metara:

Učestvovao je u suđenju i njegovo pucanje je bilo tako komično loše da nikada nije ušao u tim.

- Nije umeo ni da puca. Bio je zaista loš strelac - rekao je drugi student o Kruksu, govoreći za Njujork post.

Dvojica mladića su takođe opisali zabrinutost trenera gađanja nakon Kruksovog testa:

Obučavao je snajperiste, da bi mogao da prepozna kada neko nije najbolji čovek.

- Primetili smo određene stvari koje je Tomas rekao i kako je komunicirao sa drugim ljudima. Govorio je stvari koje su bile pomalo uznemirujuće - dodao je jedan od mladića koji je govorio o Kruksu.

Drugi Kruksov drug iz razreda, koji je razgovarao za Bi-Bi-Si, rekao je:

Bio je u školi, ali ne mogu da se setim nikoga ko ga je dobro poznavao. Ionako je izgledao kao dobro dete.

- Nije bio mnogo popularan, ali mu to nije smetalo - dodao je on. "Nisam mislio da je sposoban da uradi nešto slično onome što je uradio."

Autor: redportal.rs