Ako vlada bude uopšte ulazila u to, to može najranije tek za 3 i po, 4 godine

BEOGRAD: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ko ima litijum postaje sila ☝🏻, neko regionalna, neko svetska 😎.

Na konstataciju da više zemalja u zapadnoj Evropi pokreće projekte u vezi sa litijumom, kao što su Nemačka ili Francuska, koja je takav projekat proglasila projektom od nacionalnog značaja, Vučić je na TV Pink rekao da će svi oni biti spremni pre Srbije, i Portugal, i Nemačka, Češka, Francuska.

- Zato je trebalo nas da spreče pre 2 i 3 godine, jer bismo mi tada bili prvi. I sve bi zavisilo od nas. Strane službe, i to neke zapadne su nas sprečile u tome tada. Bili smo dovoljno naivni, neću da kažem glupi, ja sam možda bio dovoljno glup da to odmah ne razumem šta se valjalo iza brega, a svi drugi ljudi su bili naivni misleći kako su zaštitili Srbiju ili ne znam šta, naprotiv, veliku, veliku medveđu uslugu smo sebi učinili i mnogo toga lošeg svojoj zemlji uradili - rekao je Vučić.

Kako kaže, ima tu milion stvari i ako vlada bude uopšte ulazila u to, to može najranije tek za 3 i po, 4 godine da krene.

Dobro je što Srbija ima litijum, to će biti naša komparativna prednost

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ima litijum i da je dobro što ga ima, jer će to predstavljati našu komparativnu prednost u odnosu na mnoge u okruženju 😎.

- Ali i zajedničku snagu celog regiona, ne samo Srbije. I zbog toga sam srećan. A na te uvrede dobio sam bezbroj predloga kako da odgovorim. Ja, da budem iskren, ne znam šta bih rekao - rekao je Vučić za Pink na pitanje novinara kako odgovara na to što je rekao Srđan Škoro pozivajući na linč njegovog sina Danila.

Dodao je da oni za to kažu da je to reč kritike i da nema ništa protiv toga šta god da kažu i naveo da je isti čovek govorio o Majdanpeku i Boru sa gađanjom.

- To je jedna matrica koja postoji već godinama i ništa se po tom pitanju nije promenilo. Nisam ja ovde da komentarišem sve te stvari i da govorim o onome što pogađa mene lično ili bilo što drugo, već da se osvrnem na ono što ima dublji smisao. Govorite o Majdanpeku i Boru sa gađanjom, kao o najgorim mestima na svetu. Majdanpek je podignut zahvaljujući rudniku. Majdanpek ne bi postojao da nema rudnika 🤷🏻‍♂️.

Autor: Tanjug AP