Drugi sport sa reketom raste - upozorava Novak ☝

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković plasirao se u 1/8 finala Vimbldona, gde ga čeka Holger Rune, a taj meč je zakazan za petak. 💪

Nole je na konferenciji za medije imao opširno izlaganje, gde je istakao da je zabrinut za tenis i da misli da mora da se napravi bolja osnova da ovaj sport, koji je globalni, bude dostupan svima 👇:

Tenis je u dobrim rukama, ali ako pogledamo Formulu 1 na nivou marketinga i sporta, kako je popularan, moramo da uradimo bolji posao. Mislim da možemo bolje. Možemo da budemo srećni što je globalni i sport, ali PTPA je odradio analizu da je tenis 3. ili 4. najgledaniji sport. Prvi je fudbal, a onda košarka, ali je tenis je tek na 7. ili 8. mestu kao sport koji koristi tu svoju popularnost. Kolektivno bi trebalo to da unapređujemo, mora da raste broj igrača koji mogu da žive od sporta.
Samo 350 tenisera i teniserki može da živi od ovoga na svetu. To je zabrinjavajuće. Samo se fokusiramo na glavne nagrade. Tenis je globalni sport i milioni dece žele da ga igraju, ali nije pristupačan, pogotovo u zemljama kao što je moja, koja nema istoriju tenisa, jaku federaciju... Moramo da napravimo temelj šta tenis jeste, te osnovne stvari. Imamo padel koji raste, zabavljaju se ljudi. Tenis jeste kralj sportova sa reketom, ali je u opasnosti. Sve klubove bi mogli da preobrate u padel, jer je finansijski dosta isplatljiviji za vlasnika terena ili kluba. Moramo da adresiramo sve ove probleme, jer su prisutni, ali ne mislim da to radimo.

 istakao je Đoković, prenosi Telegraf.rs. ☝

Autor: Telegraf.rs