Napuljska pica, bezvremenski klasik italijanske kuhinje, poznata je širom sveta po svojim jednostavnim, ali izuzetnim sastojcima koji čine ovu picu.
Spoj blago ugljenisane korice, ukusog paradajza, kremaste mocarele i svežeg bosiljka dokaz je da jednostavnost čini savršenost.
Ukrao tuđi identitet pa DOBIO BUBREG😯😶
Sa dugom tradicijom koja seže tri veka unazad, pica u Napulju nije samo popularno jelo, već i sastavni deo istorije tog mesta. Stvorena je da radničkoj klasi obezbedi brz i jeftin obrok.
Asocijacija True Napolitan Pizza od 1984. godine uporno brani originalnost ove dragocjene hrane i promoviše ovaj specijalitet širom sveta. 👩🍳
Udruženje je okupilo brojne članove i profesionalce iz ove industrije iz celog sveta da razgovaraju o gastronomskim korenima pice kako bi očuvali njenu popularnost i uspeh u budućnosti.
Ne postoji skriveni sastojak za pravljenje prave napuljske pice, ali da bi se istinski potvrdio njen toliko željeni status, jednostavno morate koristiti prave sastojke, zaključeno je nakon skupa ovog udruženja. 🍕📝
Tokom prošle godine kroz školu za pica majstore, gde učenici iz celog sveta uče kako da naprave pravu napuljsku picu, prošlo je oko 500 učenika.
Sertifikovane napuljske picerije postoje u 58 zemalja širom sveta, a umetnost pravljenja napuljske pice nalazi se na Uneskovoj listi nematerijalnog kulturnog nasleđa od 2017. godine.
Superćelijska oluja pogodila Ljubljanu 🌪️⛈️
Autor: redportal.rs