Upisao je politikologiju na Klermont koledžu u Kaliforniji, ali je vrlo brzo shvatio da to nije za njega.

Američki glumac Robin Vilijams rođen je 21. jula 1951. u Čikagu. Njegova majka Lori bila je bivša manekenka, a otac je bio direktor u Linkoln-Merkjuri. Po Robinovim rečima, glumom je počeo da se bavi kako bi nasmejao majku da bi privukao njenu pažnju.

Robin je pokušao da nastavi porodičnu tradiciju jer su svi iz porodice njegove majke bili uspešni političari pa je i on sam upisao je politikologiju na Klermont koledžu u Kaliforniji, ali je vrlo brzo shvatio da to nije za njega pa je upisao glumu na Koledžu u Marinu.

Pažnju na sebe privukao je sitkomom Mork i Mendi, koja mu je donela Zlatni globus i nominaciju za nagradu Emi.

Njegove popularne komedije koje publika voli i danas da gleda su: Popaj Kuka, Gospođa Dautfajer,  DžumandžiNoć u muzeju . Pozajmljivao je glas u crtaćima  Aladin, Roboti  i Ples malog pingvina, kao i u naučnofantastičnom filmu Veštačka inteligencija.

Glumac je preminuo 11. avgusta 2014. u Okrug Marin Kalifornija. Policija je ubrzo potvrdila da je smrt nastupila kao posledica samoubistva vešanjem, a obdukcija je pokazala da je bolovao od demencije Levijevog tela, a ta bolest podstiče gomilanje proteina u moždanim ćelijama, što kod obolelih izaziva tremore, anksioznost, gubitak pamćenja, halucinacije, insomniju, slične simptome onima koji obično prate Parkinsonovu bolest. 

IZVOR: YT / Movieclips

Autor: Redportal.rs