U pozivima navedena sva potrebna dokumentacija ☝🏻

SARAJEVO: Služba za stambene i komunalne poslove Opštine Centar objavila je 2 javna poziva namenjena vlasnicima objekata individualnog stanovanja i etažnim vlasnicima objekata kolektivnog stanovanja za učešće u sufinansiranju mera za poboljšanje energetske efikasnosti objekata individualnog i kolektivnog stanovanja 💡🍀, javljaju Nezavisne.

📌 Javni poziv se odnosi na projekte kao što su: izolacija prostora koji se greje ili hladi, zamena dotrajale ili neefikasne stolarije u prostorijama koje se greju ili hlade, zamena energetski neefikasnih potrošača efikasnijim, zamena neobnovljivih energenata obnovljivim, ugradnja mernih i regulacionih uređaja, zamena ili ugradnja efikasnih sistema za grejanje, klimatizaciju ili ventilaciju, te druge mere na poboljšanju energetske efikasnosti.

Radi se o projektu sufinansiranja finansijskih sredstava gde Opština Centar Sarajevo udružuje finansijska sredstva sa vlasnicima individualnih stambenih objekata odnosno etažnim vlasnicima.

U javnim pozivima je takođe navedena dokumentacija koju je potrebno dostaviti svakim radnim danom na protokol Opštine Centar Sarajevo.

U budžetu Opštine Centar za ovu godinu za ovu namenu je obezbeđen je iznos od 493.056 KM, od čega je 5.000 KM planirano za izradu energetskih audita za objekte kolektivnog stanovanja.

Autor: nezavisne.com