Iako možete da koristite WhatsApp koliko god želite, nije dozvoljeno da koristite masovne poruke, automatsko slanje i automatsko pozivanje.

WhatsApp vam može blokirati nalog ukoliko spadate među korisnike koji zloupotrebljavaju njihova pravila. U tom slučaju će vam Meta zabraniti korištenje usluge.

Oni koji dobiju blokadu radili su nekoliko veoma specifičnih stvari.

Iako možda mislite da je korištenje nezvanične verzije WhatsAppa bezopasno, može dovesti do toga da vaš nalog bude suspendovan.

Nezvanične verzije WhatsAppa kreiraju programeri trećih strana. To su programi GB WhatsApp, WhatsApp Plus, WhatsApp Go, WhatsApp Prime i OG WhatsApp.

WhatsApp ne odobrava niti podržava aplikacije trećih strana i navodi da će onima koji ih koriste biti zabranjeni nalozi zbog njihovog korištenja.

To rade jer nezvanične WhatsApp aplikacije nose veće sigurnosne rizike.

Ako delite nezakonit sadržaj na WhatsAppu, pretite ljudima, širite poruke mržnje ili uvredljiv sadržaj, možete izgubiti pristup svom nalogu.

Kao što je navedeno u uslovima korišćenja, WhatsApp napominje da u aplikaciju ne možete slati "ilegalni, klevetnički, preteći, zastrašujući, uznemiravajući, rasno/etnički ili uvredljivi sadržaj zasnovan na mržnji". Takođe, nije dozvoljeno promovisanje nasilnih zločina ili ugrožavanja i eksploatacija dece.

WhatsApp ne dozvoljava slanje sadržaja koji šteti drugim korisnicima, uključujući malver i prevare.

Ako vas uhvate u tome, zabraniće vam nalog.

Ako pripadate grupama, uvek treba da tražite dozvolu pre nego što dodate nove članove. WhatsApp navodi da "pre nego što dodate ljude u razgovor, treba da dobijete njihovu dozvolu, a ako dodate nekoga u grupu i on je napusti, poštujte njihovu odluku".

Iako možete da koristite WhatsApp koliko god želite, nije vam dozvoljeno da koristite automatizaciju kao što su masovne poruke, automatsko slanje i automatsko pozivanje.

Uslovi korišćenja usluge WhatsApp takođe zabranjuju sadržaj koji uključuje "objavljivanje neistina, lažnih predstavljanja ili obmanjujućih izjava". Ako pokušavate da kreirate ovakav sadržaj, WhatsApp će najverovatnije suspendovati vaš nalog.

Autor: redportal.rs