On je novi nosilac titule najstarijeg čoveka, ima 111 godina 👏🏼

Džon Tinisvud, koji ima 111 godina i 223 dana, svoju dugovečnost pripisuje na tradicionalnoj ribi i pomfritu petkom i redovnom planinarenju u mladosti. Gospodin Tinisvud, koji sada živi u staračkom domu, savetuje vežbanje uma i umerenost. Prethodni nosilac titule, Huan Visente Perez Mora iz Venecuele, preminuo je u utorak.

Gospodin Tinisvud, navijač Liverpula, rođen je 26. avgusta 1912. Svoju ženu Blodven upoznao je tokom Drugog svetskog rata, a venčali su se 1942. Par je bio u braku 44 godine sve dok Blodven nije umrla 1986. Njihova ćerka Suzan rođena je 1943.

On kaže da mu je najranije sećanje prvi dan škole. Otkrio je da nema tajni režim ishrane, izuzev toga što voli da i dalje jede ribu i pomfrit petkom. Jedini saveti su da se nikad ne opterećujemo previše i da se trudimo da se slažemo sa ljudima, jer smo svi mi različiti.

Gospodinu Tinisvudu je 4. aprila uručen sertifikat Ginisove knjige rekorda. Najstarija živa žena na svetu i najstarija živa osoba uopšte je Španjolka Marija Branjas Morera, koja je nedavno proslavila svoj 117. rođendan. Dokaze o najstarijem živom čoveku ispitali su stariji konsultant za gerontologiju u Ginisovoj knjizi rekorda, Robert Jang, i grupa za istraživanje gerontologije.

Autor: redportal.rs