Policija je rano jutros došla u stan Jovane Stojković

Kako prenosi B92, policija je rano jutros upala u stan antivakcinašice i predsednice pokreta Živim za Srbiju Jovane Stojković sa nalogom za pretres. Nakon toga ona je sprovedena u prostorije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala na saslušanje.

Dolazak policije i raspravu sa njima Stojkovićeva je emitovala uživo na Fejsbuk profilu pokreta, preneo je Blic. Kako se čuje u razgovoru Stojkovićeve i muškarca koji sve snima, inspektori sa policijskim značkama oko vrata došli su sa naredbom za pretres stana. Nalog je izdat jer se Stojkovićeva sumnjiči za izazivanje straha i panike.

Poznata antivakserka, inače političarka i psihijatar, bunila se i raspravljala sa pripadnicima MUP koji su došli do njenog stana, kako se čuje u snimku, zbog straha da će joj policajci "podmetnuti oružje ili drogu".

Foto: Facebook.com/Jovana Stojković

- Kao da smo kriminalci. Šta očekujete da pronađete ovde, oružje i drogu kod nekoga koga sumnjičite za izazivanje straha i panike? Šta očekujete da pronađete u stanu kod nekoga ko izaziva strah i paniku? - pitala je Stojkovićeva i muškarac koji je snimao ceo razgovor.

Na snimku se jasno čuje da policajci mirno i staloženo razgovaraju sa Stojkovićevom i muškarcem, objašnjavaju im naredbu za pretres, međutim Stojkovićeva paniči, zove advokata i vređa pripadnike MUP.

- Da li biste me streljali da imate naredbu? Sigurno da da - pričala je Stojkovićeva.

Zvanične potvrde iz MUP-a o pretresu stana Jovane Stojković još nema.

Blic podseća da je Stojkovićeva nezvanična "zvezda vodilja" antivakcinaškog lobija u Srbiji. Političarka i psihijatar koji se zalaže za neobaveznu vakcinaciju i u eri korona virusa nastavlja da javno iznosi svoje stavove koji se kose sa svim zvaničnim preporukama i mišljenjima struke.

Ovde treba naročito imati u vidu činjenicu da je ona doktor, ali i javna ličnost, političarka, predsednica pokreta Živim za Srbiju, koje je zajedno sa Levijatanom izašla i na prlametnarne izbor, te da svaka njena izrečena misao može da utiče na veliki broj ljudi, a to je naročito opasno kada se tiče zdravlja nacije.

Autor: b92.net / redportal.rs