Njegovi murali sa likovima srpskih sportista već krase brojna mesta 🥰

Ruski umetnik Andrej Kolosov živi u Beogradu skoro deset godina, a njegova dela krase brojna mesta. Naročito su poznati njegovi murali posvećeni patrijarhu Pavlu, Novaku Đokoviću, Nikoli Jokiću, Siniši Mihajloviću...

Andrej je putem svog naloga na društvenoj mreži X uputio poziv svima koji imaju neki adekvatan prostor za izradu murala da mu se jave, kako bi doprineo ostvarenju svoje želje da Beograd bude najlepši i najbolji grad na svetu! 🥰

Ako imate dobre zidove za mural - javite. Kad imam vreme, slikam dobrotvorno. Želim da Beograd bude najbolji grad na svetu!

IZVOR: X / @StudioMural

Naš portal je sa Andrejem nedavno uradio i intervju koji možete pročitati ovde:

Andrej je rođen 1987. godine u Moskvi. Završio je studije ekonomije na Moskovskom državnom univerzitetu za prehrambenu proizvodnju, zatim postdiplomske studije na Katedri kulturologije Državne akademije slovenske kulture. Na Pravoslavnom svetotihonskom univerzitetu u Moskvi završio je studije akademskog crtanja, slikarstva, freskopisa i ikonopisa.

U Srbiju se preselio 2015. i već naredne godine upisao je studije na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Njegovi radovi danas krase mnoga mesta širom Srbije.

View this post on Instagram

A post shared by ANDREY KOLOSOV (@kolosovmuralstudio)

IZVOR: IG / @kolosovmuralstudio

Autor: redportal.rs