Postoje i druga objašnjenja za ovu nesvakidašnju pojavu💡

Iako veliki broj stanovnika planete Zemlje veći deo dana provodi koristeći mobilne telefone, kućne računare ili laptopove, skoro nikada se ne dešava da tu aktivnost neko projektuje u svojim snovima, što je posebno zanimljivo.

Kao što je poznato, snovi su često odraz stvarnosti, pa se tako dešava da sanjamo nešto što smo prethodnog dana radili ili o čemu smo mislili.

Međutim, retko ili skoro nikad se ne dešava da sanjamo mobilne telefone, računare ili nas kako ih koristimo, mada je to svakodnevna aktivnost savremenog čoveka.

Zbog ovoga se na internetu proširila teorija zavere koja tvrdi da je razlog zašto ne sanjamo mobilne telefone zapravo postojanje neke vrste simulacije koja nas sprečava da ih vidimo u snu i time nas upozori na njihovu štetnost.

S druge strane, postoje pretpostavke da je korišćenje mobilnih telefona toliko ušli u rutinu savremenih ljudi, poput nekih drugih aktivnosti, te da zato ne dolazi često u snovima, gde se obično pojavljuju stvari koje su u fokusu nečijeg života, koje odudaraju od svakodnevice i rutine.

Osim toga, telefoni i laptopovi su samo mediji, sredstva pomoću kojih dobijamo neke informacije, pa postoji mogućnost i da kao takvi nisu dovoljni da bi bili predmet snova.

Autor: redportal.rs