Planiranom rekonstrukcijom su predviđeni i radovi na kompletnoj adaptaciji sportske sale sa pratećim svlačionicama

Grad Beograd raspisao je javnu nabavku za izvođenje radova na adaptaciji i sanaciji objekata u sportskom centru 25. maj - Milan Gale Muškatirović, i to 14 godina od kada je poslednji put urađena rekonstrukcija tog popularnog prestoničkog kompleksa.

U dokumentaciji je navedeno da je procenjena vrednost radova na popravci i održavanju objekata 984 miliona dinara.

Ovaj kompleks na Dorćolu izgrađen je 1974. godine, a tokom 2010. radilo se na otvorenim i zatvorenim bazenima, pratećem sadržaju i u delu gde su tehničke prostorije, prenose Novosti.

- Prema Generalnom planu Beograda iz 2021. godine, ovaj kompleks, delo arhitekte Ivana Antića, spada u vredne objekte epohe moderne i u režimu je delimične zaštite, planirana intervencija na delovima objekata je u obimu adaptacije i sanacije, odnosno podrazumeva radove u okviru postojećih gabarita i volumena. Nema promene bruto površina i zauzetosti objekata, niti se projektnom dokumentacijom predviđa bilo kakva intervencija na konstruktivnim elementima objekta - naglašeno je u tehničkom opisu koji je uradila kompanija Mašinoprojekt.

Kompleks se sastoji iz više funkcionalnih celina namenjenih sportu i poslovanju - tu su zatvoreni i otvoreni plivački bazeni, mala sportska sala sa dečjim bazenom, restoran Dunavski cvet, sala za vežbanje (projektovana kuglana) kao i prateći tehnički prostori.

Planiranom rekonstrukcijom su predviđeni i radovi na kompletnoj adaptaciji sportske sale sa pratećim svlačionicama.

Kada je reč o bazenima, u dokumentaciji je navedeno da će radovi obuhvatiti zamenu svih filtera, filterskih pumpi i cevovoda kao vitalnih komponenti svakog sistema za filtraciju vode, a planirana je i potpuna adaptacija fiziosaunskog bloka.

Za restoran Dunavski cvet, predviđeno je sređivanje betonske i aluminijumske fasade, bez promene spoljne arhitekture. Pobednik na javnoj nabavci biće odabran na osnovu kriterijuma ponuđene cene, a zainteresovani ponuđači treba, osim opštih, da ispune i posebne kriterijume za kvalitativni izbor. Rok za podnošenje ponuda ističe 2. jula u 11.00 časova.

Autor: Novosti