Pored toga, danas je Narodna banka Srbije odobrila licencu za eNovčanik

BEOGRAD - JP Pošta Srbije i kompanija DHL potpisale su sporazum o saradnji, koji će omogućiti da dostava i preuzimanje paketa DHL-a bude izvršeno kroz mrežu paketomata Pošte Srbije.

DHL će Pošti Srbije za korišćenje mreže paketomata plaćati ugovorenu naknadu, a sporazum ne podrazumeva isključenje trećih lica, zbog čega su Pošte Srbije i DHL slobodni da zaključuju ugovore sa trećim licima, bez obzira na potpisani sporazum, saopštili su iz Pošte Srbije.

Sporazum su potpisali v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević i generalni direktor DHL Express Srbija Fion Heriot.

Pošta Srbije izgradila je i upravlja mrežom javnih i privatnih pametnih pregradaka paketomata u Srbiji za dostavu do krajnjeg korisnika koji će sada biti na raspolaganju i kompaniji DHL.

JP Pošta Srbije i DHL su u septembru mesecu potpisali krovni sporazum o saradnji, čime su otvorena vrata novoj eri u pružanju logističkih i poštanskih usluga u našoj zemlji, čija će saradnja građanima Srbije doneti još bržu i pouzdaniju dostavu, širi spektar usluga i bolju povezanost sa globalnim tržištima.

Pored toga, danas je Narodna banka Srbije odobrila licencu za eNovčanik, koji će uskoro biti u primeni u Pošti Srbije, kako bi korisnici mogli da ga koriste za plaćanje usluga Pošte i druge finansijske usluge.

Autor: Tanjug