Umrežavanje institucija koje čuvaju državni i nacionalni identitet 💪🏻

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i direktor Istorijskog instituta Beograd dr Aleksandar Rastović potpisali su danas, u Rektoratu Univerziteta odbrane, Sporazum o naučnoj i prosvetnoj saradnji.

Vučević je, tom prilikom, istakao je da je Ministarstvo odbrane započelo niz aktivnosti koje za širu javnost nisu uobičajene za taj resor.

Obično kada pričamo o Ministarstvu odbrane akcenat, sa pravom, stavljamo na Vojsku Srbije, na naoružavanje, na pitanje regrutacije, na pitanje odbrane naše države i to jeste prioritet u zadacima i ciljevima Ministarstva odbrane. S druge strane, Ministarstvo odbrane ima različite celine, a danas se nalazimo u Univerzitetu odbrane koji se bavi prosvetnom, naučnom i istraživačkom delatnošću.

On je ukazao da je pre neki dan Ministarstvo odbrane i sa Maticom srpskom u Novom Sadu potpisalo sličan protokol, navodi se u saopštenju resornog ministarstva. 

Time pokazujemo da sve institucije, ustanove i elemente sistema koji su usmereni na očuvanje državnog i nacionalnog identiteta želimo da umrežimo, da budemo okupljeni u jedinstveni tim.
View this post on Instagram

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic)

IZVOR: IG / @milosvucevic

Autor: tanjug.rs