Sava centar će biti mesto susreta vizionara, biznisa iz celog sveta, susreta onih koji nešto stvaraju i kreiraju jedan bolji svet.

Posle tri godine od prodaje, kongresni i poslovni deo Sava Centra otvorio je svoja vrata posle rekonstrukcije, a 14. novembra biće spreman da primi prve posetioce. 

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kaže da je Sava centar mnogo više od zgrade.

- On je istorijski simbol celog našeg prostora i zato je veoma važan momenat otvaranja novog, obnovljenog Sava centra, jer je on na neki način simbol jedne nove države u kojoj živimo. Sava Centar je simbol nove jače Srbije koja ima šta da pokaže i privlačna je investitorima gde već dolazi i živi mnogo stranaca koji ovde rade i odavde posluju u celoj jugoistočnoj Evropi. Beograd je postao centar ovog dela Evrope i ovog dela sveta - rekao je Čadež za Tanjug.

Istakao je da se potpuno slaže sa idejom i filozofijom kompanije Delta Holding koja je na sebe preuzela da obnovi ovo zdanje i stavi ga u funkciju u zajedničkoj nadi da će Sava centar sada biti mesto susreta vizionara, biznisa iz celog sveta, susreta onih koji nešto stvaraju i kreiraju jedan bolji svet.

- To Beograd zaslužuje, a pogotovu Beograd danas - naglasio je Čadež i dodao da Sava centar neće biti samo jedna od zgrada, nego će imati svoju funkciju u srpskoj ekonomiji, ali i ekonomiji čitavog regiona.

Podsetio je da je ovo zdanje za više od 40 godina posetilo oko 20 miliona ljudi, da je u njemu održano oko 20.000 manifestacija, od manjih pa do velikih, kao što je Samit nesvrstanih, Skupština Međunarodnog monetarnog fonda.

- Zaista je tačno kada se kaže da je on istorija iz prvog reda. Bio je epicentar dešavanja tadašnje velike države, susreta ili sudara tadašnjeg podeljenog sveta u kome su se rešavali globalni problemi. Bio je simbol i svedok kako snazi i moći jedne države tako i njenom raspadu, jer su se na pozornicama Sava centra mogli videti politički lideri, muzičke i filmske zvezde, ali i stotine hiljada gladnih građana kako čekaju u redovima zbog piramidalnih banaka 90-ih godina prošlog veka - rekao je Čadež.

Istakao je da kako sve dolazi u svoje vreme, tako je bilo potrebno mnogo godina da se Beograd i Srbija vrate na mapu sveta u onom obliku u kome su bile u doba stare Jugoslavije i da postanu mesto gde ljudi žele da dođu i rade, da prave posao.

Autor: K1Info

#Delta Holding

#Marko Čadež

#Srbija

#sava centar