Nisu ispoštovani rokovi koji su dati od strane inspekcije 👇

Aerodrom u Velikim Radincima, zabranjen je za bilo kakvu upotrebu do daljeg zbog kršenja propisa. Pored ovog aerodroma, dozvole za upravljanje izgubili si u operateri u Čeneju, Lisičjem jarku (Beograd), Trsteniku i Bregama (Kraljevo).

Kako je rečeno iz Direktorata, u vanrednom inspekcijskom nadzoru utvrđeno je da ni posle 2 izrečena roka za otklanjanje nezakonitosti, operateri ovih aerodroma nisu postupili po nalozima.

Vanredni inspekcijski nadzori Direktorata civilnog vazduhoplovstva pokazali su da postoje neusklađenosti u postupanju operatera aerodroma Čenej, Trstenik, Brege, Veliki Radinci i Lisičji Jarak. 

Ipak, vazduhoplovni inspektori nedavno su naložili mere i ostavili rok za otklanjanje nezakonitosti i ispunjavanje propisanih obaveza. Nakon isteka ovog roka, objašnjavaju u Direktoratu, inspektori su doneli novo rešenje i ipak ostavili dodatni rok za otklanjanje nezakonitosti i ispunjavanje propisanih obaveza.

Tim povodom oglasili su se i iz Direktorata 👇:

Kako nadzirani subjekti nisu postupili u skladu sa ovim rešenjima i otklonili uočene neusklađenosti u predviđenom roku, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je doneo odgovarajuća rešenja o potpunoj suspenziji dozvola za korišćenje aerodroma i izrekao mere potpune zabrane korišćenja aerodroma Veliki Radinci za obavljanje vazdušnog saobraćaja u skladu sa Pravilnikom o uslovima i postupku za izdavanje dozvole za korišćenje aerodroma, a u vezi Zakona o inspekcijskom nadzoru i mera zabrane obavljanja delatnosti ili vršenja aktivnosti.

Cilj Direktorata je, navode, da se što pre otklone ove nezakonitosti i ukinu suspenzije kako bi aerodrom mogao da se koristi.

Suspenzije dozvole za korišćenje aerodroma, a s tim u vezi i mere potpune zabrane korišćenja, prestaju da važe istekom vremena na koje su izrečene ili rešenjem o ukidanju suspenzije, ako operater aerodroma otkloni uočene nezakonitosti pre isteka suspenzije i dostavi Direktoratu dokaz o tome.

Autor: Mitrovica.info