Predsednik je obišao mesto zločina u pratnji najbližih saradnika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Osnovnu školu Vladislav Ribnikar na Vračaru nakon masakra u kojem je dečak ubica usmrtio devet vršnjaka i čuvara škole Dragana. Predsednik je u poseti bio bez prisustva medija jer, kako je rekao, nekada ne obaveštava javnost o svemu:

- Otišao sam u školu u ranim jutarnjim satima, mislio sam da neću da zateknem nikoga osim direktorke, ali bilo je tu još ljudi, zatekao sam domara, nekoliko nastavnika, upisao se u knjigu žalosti, video mesto zločina i bio još više užasnut nego u trenutku kada sam čuo da se to dogodilo - rekao je Vučić nedavno.

Od dana ovog stravičnog zločina na predsednika Srbije krenuli su napadi zašto nije došao do škole dok je tu bilo građana u prva dva dana nakon masakra, a on je to objasnio željom da ne koristi nesreću i bol zarad sakupljanja jeftinih političkih poena.

Ipak, par dana kasnije, Vučić je bez medija, i sa svojim najbližim saradnicima, obišao školu, obišao mesto zločina, učionice i video gde se sve i kako desilo. Nakon toga upisao se u Knjigu žalosti. O njegovoj poseti školi bili su upoznati direktorka škole, zaposleni i roditelji dece ubijene u školi.

Foto: Twitter.com

Autor: Redportal.rs