Podsetimo, roditelji đaka VII/2 odeljenja OŠ "Vladislav Ribnikar" koja su preživela masakr, uputili su dopis Ministrastvu prosvete u kojem, između ostalog, zahtevaju hitnu suspenziju direktorke ove škole.

Snežana Knežević, direktorka Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, u kojoj je 3. maja trinaestogodišnji učenik ubio devetoro učenika i čuvara, kratko je za Kurir prokomentarisala zahteve roditelja dece VII/2 upućene Ministarstvu prosvete.

Kako je naš list pisao, ovi roditelji su između ostalog zatražili i hitnu suspenziju direktorke Knežević, kao i psihologa i školskog pedagoga.

Direktorka Knežević u ovom trenutku nije želela detaljno da razgovara o svim zahtevima roditelja VII/2 iz sledećeg razloga:

- Kada dobijem njihov zvanični zahtev tada mogu da komentarišem i da odgovorim, a sada ne mogu ništa da kažem jer još uvek nisam dobila ništa zvanično. Pretpostavljam da ću i ja dobiti taj dopis - kratko je kazala Kneževićeva.

Podsetimo, roditelji đaka VII/2 odeljenja OŠ "Vladislav Ribnikar" koja su preživela masakr, uputili su dopis Ministrastvu prosvete u kojem, između ostalog, zahtevaju hitnu suspenziju direktorke ove škole.

Oni su u dopisu naveli da zahtevaju "hitnu i bez daljeg odlaganja suspenziju direktorke OŠ 'Vladislav Ribnikar' Snežane Knežević do okončanja istrage i utvrđivanje njene lične odgovornosti za nastali tragični događaj i kasnije postupanje prema učenicima i roditeljima VII/2 odeljenja".

Takođe, zahtevaju i hitnu suspenziju školskog psihologa Lidije Maksić i školskog pedagoga Jelene Vujičić, i to do okončanja istrage i utvrđivanje njihove lične odgovornosti za nastali tragični događaj.

Među razloge za nezadovoljstvo radom direktorke roditelji su naveli:

- gotovo konstantno izbegavanje da se roditelji VII/2 odeljenja neposredno blagovremeno i tačno informišu šta škola i nadležni organi preduzimaju po ovim i drugim pitanjima već se te informacije dobijaju iz medija":

- Izbegavanje pisane komunikacije sa roditeljima od strane direktorke škole iako su roditelji postavljali pisanim putem - elektronskom poštom određjena pitanja i predloge;

- Nepostojanje jasnog plana i programa rada sa učenicima i roditeljima, bar u vremenskom periodu od narednih dva do tri dana, ali zašto ne i na nedeljnom nivou.

Autor: Kurir

#direktorka

#ostavka

#ribnikar