Prema rečima ministra Gašića, u Novom Pazaru situacija je takođe pod kontrolom, sve je očišćeno.

Ministri unutrašnjih poslova i odbrane Bratislav Gašić i Miloš Vučević obišli su naselja u opštini Tutin i Novi Pazar koja su usled obilnih padavina ugrožena poplavama i ukazali da je situacija trenutno stabilna, da se reka povukla i da su u toku intervencije na pomoći stanovništvu na crpljenju vode iz podruma.

Ministar Gašić je istakao da su shodno nalogu predsednika republike Srbije Aleksandra Vučića, on kao komandant Republičkog štaba za vanredne situacije i ministra odbrane Vučević istog trenutka krenuli da obiđu poplavama zahvaćena područja u Novom Pazaru i Tutinu. 

Video: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

- Danas je bilo više intervencija. Situacija u Tituinu je teže nego u Novom Pazaru, imali smo izvlačenje jednog auta u kome je bilo dvoje ljudi i čišćenja podruma. Reka se povukla, u ovom trenutku intervenišemo kako bi pomogli građanima Tutina da izvuku vodu iz podruma - precizirao je ministar Gašić.

Prema njegovim rečima, u Novom Pazaru situacija je takođe pod kontrolom, sve je očišćeno.

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

- Dolazimo do problema koji su godinama prisutni, posebno u poslednje vreme kada je došlo do klimatskih promena. Problem je što se ne vodi dovoljno računa o rekama, što su one postale mesta za bacanje smeća, zbog čega dolazi do zagušenja i onemogućavanja normalnog toka u slučaju većih padavina - kazao je Gašić.

Ministra odbrane Miloš Vučević istakao je da je Vojska Srbuje uvek uz svoj narod i u svim teškim situacijama. 

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

- Po naredbi predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, načelnik Generalštaba, koji je ovde prisutan, izdao je sve potrebne naredbe i uputstva jedinicama Vojske Srbije. U koordinaciji sa ministrom Gašićem, Sektorom za vanredne situacije, jedinicama lokalne samouprave tu smo da pomognemo sve što treba - rekao je Vučević i dodao da je Novom Pazaru angažovan deo ljudstva i mehanizacije i da je spremna da reaguje i u Tutinu ako bude bilo potrebe.
- Svi smo zajedno tu, bez razlike ko je zadužen za koji resor, sa nama je i ministar turizma i omladine Husein Memić, svi zajedno smo tu da pomognemo građanima - istakao je Vučević i naglasio da preventivno delovanje zavisi od svih nas i da se moramo odgovorno ponašati, da ne gradimo na mestima na kojima gradnja nije predviđene, da ne bacamo otpad u reke.

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Autor: Novosti online

#Bratislav Gašić

#Miloš Vučević

#Novi Pazar

#Tutin

#poplave