Na gradskom kupalištu u Loznici

Jedno od rešenja za Lozničane u ove vrele dane je odlazak na gradsko kupalište gde ih čeka osveženje u dečjem i olimpijskom bazenu Ustanove za fizičku kulturu Lagator.

Ove sedmice počela je i besplatna obuka za decu neplivače kao i stilovi plivanja koji koštaju hiljadu i po dinara.

Upravnik kupališta Stefan Mitrić kaže da će obuka trajati dve sedmice, samo radnim danima, a u dve prve grupe je ukupno 60 neplivača dok za stilove plivanja ima 40 zainteresovanih. Njihova obuka treba da bude gotova za deset dana, ukoliko vremenske prilike budu odgovarajuće, a sredinom jula počeće za drugu grupu polaznika.

On kaže da je od 16. juna, kada je počela petnaesta kupališna sezona, do danas prodato oko 3.700 ulaznica, kupanja dva dana nije bilo zbog kiše, što je slabiji početak nego prošloga juna kada je u tom periodu na bazenu bilo oko 6.500 kupača. Prognoza kaže da će narednih dana biti vrelo, a pošto se najavljuje toplo leto očekuje se da poseta bude sve bolja. Na ‘’Lagatoru’’ o bezbednosti kupača brine devet licenciranih spasilaca kao i medicinska ekipa, prve kontrole kvaliteta vode su obavljene i kao i prethodnih godina pokazuju da je sve kako treba.

Na početku sezone došlo je do promene cena, umesto 180 dnevna ulaznica je 200 dinara, a toliko koštaju ležaljke i sat stoni-tenisa, za decu do sedam godina je ulaz besplatan, dok je sezonska ulaznica đake i studente 3.500, a odrasle 4.500 dinara.

Prošloga leta na otvorenim bazenima prodato je više od 33.000 ulaznica, a uprkos nešto slabijem startu očekuje se da ukoliko leto bude pravo poseta ove bude ako ne bolja, ono bar približna.

Autor: kurir

#Loznica

#bazen

#deca

#neplivači

#plivanje