U današnjem obraćanju predsednik Srbije je najavio otvaranje muzeja srednjovekovne Srbije

Kako je predsednik Srbije Aleksandra Vučić u današnjem obraćanju rekao, prihvatio je inicijativu Miloša Jovanovića predsednika DSS da se u zgradi Glavne železničke stanice u Beogradu, zbog činjenice da ću tu biti spomenik Stefanu Nemanji, otvori muzej srednjovekovne Srbije. On je rekao da će povodom toga uputiti pismo Vladi Srbije i gradu Beogradu.

- Mislim da je ideja predsednka DS S -a Miloša Jovanovića izuzetno dobra i pametno osmišljena da u zgradi stare železničke stanice, pošto ćemo imati ispred spomenik Stefanu Nemanji, napravimo muzej srednjovekovne Srbije. Verujem da će ta njegova ideja, koju sam prihvatio i za koju mislim da je veoma dobra, biti sprovedena u delo - rekao je Vučić.

Podesećamo da je Jovanović početkom septembra izdao saopštenje u kome je istako:

- Uređenje Savskog trga i podizanje spomenika Stefanu Nemanji prirodno nameću da zdanje stare Glavne železničke stanice bude pretvoreno u Muzej srpske srednjevekovne države. Ovim bi se, osim podsećanja na slavnu i značajnu istoriju stvaranja srpske srednjovekovne države i odavanja dužne počasti utemeljivačima srpske državnosti, napravila, uz vraćanje izvorne Кorunovićeve fasade zgradi Pošte 2 u Savskoj ulici, skladna i koherentna celina.

Autor: redportal.rs