Predsednik Srbije boravi u Parizu

Predsednik Francuske Emanuel Makron objavio je fotografiju sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem na X mreži.

Makron objavio fotografiju sa Vučićem i poslao poruku na ćirilici:

- Francuska je posvećena evropskoj budućnosti Srbije, budućnosti koja se sada piše - napisao je Makron na ćirilici.

IZVOR: X / @EmmanuelMacron

Podsetimo, Vučić trenutno boravi u Parizu gde je imao razgovore o geopolitici i budućnosti Srbije, evo šta je nakon održanih sastanaka Markon izjavio:

- Mi smo ušli u novu eru. Evropska integracija Srbije je u našem zajedničkom interesu. Uveren sam da Srbija može igrati snažnu ulogu. Srbija ne sme da sumnja da je njena budućnost u Evropskoj uniji. Za mene integracija u EU dolazi iz zajedničkih prošlosti i zajedničkih vrednosti. Moramo ići zajedno napred da ne propustimo ovaj istorijski trenutak - započeo je Makron, prenosi B92.

On je zatim govorio o važnosti uspostavljanja dobrih odnosa između Beograda i Prištine.

- Svestan sam koliko su to teški konpromisi. Želim da ponovim koliko nam je važno i da BiH ostane ujedinjena zemlja. Srbija može da računa i na podrušku Francuske agencije za razvoj koja će da nastavi da bude vaš partner - dodao je on i naglasio da se kooperacija samo nastavlja.

Foto: panorama.am

Nakon Makrona obratio se i predsednik Vučić.

- Ponosan sam što sam večeras u Jelisejskoj palati i dugo sam se spremao šta da za 5 minuta izgovorim na ovakvom mestu pred vama uvaženi predsedniče. Mi danas obeležavamo 185 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. Na Francusku smo najviše računali. Retki su lideri u Evropi koji žele nekoga da čuju, posebno kad je manji od njih. Makron je želeo da sasluša i da čuje i hvala mu na tome - započeo je Vučić.

On je zatim dodao da je sve više francuskih investitora u Srbiji.

- Ja sam došao da večeras razgovaram o svim važnim pitanjima. Uvek sam bio otvoren. Rekli ste da su obe strane ponešto učinile za Beograd i Prištinu, ali nisu obe učinile. Jedna strana nije ništa učinila. Ta jedna strana je napravila izbore sa izlaznošću od 3,4 odsto. Ne vodi se istraga protiv onih koji su pucali u našu decu jer su nosili Badnjak. Pitanje dinara je pitanje srpskog opstanka na KiM. Bio je dogovor da mora da bude ispunjena ZSO koja nije pomerena sa mrtve tačke, a Srbija je od ličnih karata, do tablica, sve je to ispunila - rekao je Vučić i zahvalio se na tome što Francuska ne želi da se obračuna sa Srbijom.

Autor: b92.net