Obnova Prištinskog univerziteta

Ove godine biće izgrađeno novih 180 stanova namenjenih interno raseljenim licima, socijalno ugroženim kategorijama i mladim bračnim parovima na KiM, saopštila je Kancelarija, preko Tanjugovog izveštaja. Takođe, nove zgrade dobiće i Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je za Tanjug pojasnila Jelena Stojković, pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za infrastrukturne projekte, 15 novih stambenih zgrada sa po 12 stanova od oko 65 kvadrata biće izgrađeni u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

Kako kaže Stojković:

Projekti su završeni, procedura je završena i uspeli smo da uhvatimo sam početak građevinske sezone, tako da su već započeti radovi, temelji se kopaju.

Pored stanova, u izgradnji su i porodične kuće:

Radimo i sanaciju njihovih kuća i doniramo građevinski materijal kako bismo im poboljšali uslove i omogućili im dostojan život u južnoj pokrajini.

Poseban fokus je na stambenom zbrinjavanju mladih bračnih parova i ulaganje u objekte univerziteta.

Ove godine, pored stanova koje gradimo u najvećem broju do sada, imamo u planu veliki broj infrastrukturnih, kapitalnih projekata i posebno bih istakla jedan od tih projekata, a to je zgrada Univerziteta u Prištini, koji je izmešten u Kosovsku Mitrovicu.

U Kosovskoj Mitrovici biće izgrađena zgrada u koju će biti smešten rektorat, a nove zgrade dobiće Ekonomski fakultet, Pravni fakultet i Prirodno-matematički fakultet.

Autor: redportal.rs

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Obnova Univerziteta u Prištini

#Obnova domova

#kancelarija za kim