Pored linija, objavljeno i vreme putovanja

Na nedavno održanoj ACES regionalnoj konferenciji "Trendovi u građevinskoj industriji" bilo je reči i o jednom od najiščekivanijih i najvećih infrastrukturnih projekata u Srbiji - Beogradskom metrou. Dokle se zaista stiglo u planiranju i kako bi on trebalo da izgleda govorili su Andrija Mladenović, direktor "Beogradskog metroa" i Milonja Milanović, izvršni direktor za infrastrukturu JKP "Beogradski metro i voz".

Mladenović je najpre istakao kako je spoj građevinskog i pravnog dela ključ za kvalitetne projekte.

Prema njegovim rečima, predviđene su tri linije metroa i prolaziće kroz devet opština, a su Čukarica Savski venac, Stari grad, Palilula, Zvezdara, Novi Beograd, Zemun, Vračar i Voždovac.

Kada je reč o vremenu putovanja, koje mnoge građane najviše zanima, rekao je:

Linija 1: Železnik - Mirijevo, ukupno vreme putovanja 32 minuta, 44 trodelna voza

Linija 2: Bežanija - Mirijevo, ukupno vreme putovanja 39 minuta, 38 trodelnih vozova

Linija 3: Bežanija - Banjica, ukupno vreme putovanja 38 minuta, 29 trodelnih vozova

- Imamo završen projekat prve linije Beogradskog metroa i počeli da pregovaramo za izvođačima. Njih smo dobili međudržavnim sporazumom, nema tendera. U pitanju su Francuska i Kina, rekao je on.

Dodao je da je već potpisan ugovor od 210 miliona evra po pravilu žutog Fidika za depo sa "Power China", a još jedan od 20 miliona evra po zelenom Fidiku sa "Power China" potpisan pre mesec dana.

Potpisan je i ugovor sa "Alstomom" o konsultantskim uslugama. Lot 2 pregovori u toku, 85 odsto iz kredita, 15 od strane države. Istakao je da u prvoj fazi donirano od Francuske 8 miliona.

Autor: informer.rs