Povratak redovnog vojnog roka mnoge obradovao 🪖

U Briselu će danas biti održan novi sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača, na kojem će se, kako je rekao portparol Evropske komisije Peter Stano, razgovarati o putu ka napretku u primeni Ohridskog sporazuma i drugim pitanjima koja utiču na normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine.Ovo su neke od tema za naše goste politikologa Cvijetina Milivojevića i marketinškog stručnjaka Nebojšu Krstića, prenosi Blic. 🧐

Gostima Jutra na Blic najzanimljivija aktuelnost je povratak vojnog roka u Srbiju. 🪖

Godinu dana jeste gubljenje vremena, ali neka vrsta obuke je svakako korisna.

Kaže Krstić i ističe će dečaci imati mnogo koristi od vojske.

Tada sam bio u situaciji da sve od mene zavisi. Tvoje lične sposobnosti te odvedu u neki segment tamo. Veštine koje imate cene se u vojsci i na kraju krajeva, za slučaj neke elementarne nesreće moći će da se aktiviraju.

Saopštava Krstić.

Cvjetin Milivojević kaže da deli entuzijazam Nebojše Krstića kada je povratak vojske u pitanju.

Kada je u pitanju korišćenje mobilnog telefona u vojsci, gosti Jutra na Blic ističu da je sasvim okej da ne koriste telefone dok obavljaju vojne zadatke.

To je omogućavanje deci da se bave fizičkom aktivnošću.

Da li će LGBT služiti vojsku 🤔

U moje vreme LGBT populacija nije išla u vojsku. Imali su pravo izuzeća, tako da se sada postavlja pitanje i da li će oni ići. I žene su bile u vojsci kod nas. Imale su bolje uslove, vojska se brinula da im bude bolje.

Ističe Krstić.

Autor: blic.rs