Takođe je podsetio da je tokom svog predsedničkog mandata vratio mnoge zatvorenike, ali da to nikada nije platio.

Bivši američki predsednik i kandidat za šefa Bele kuće na izborima 2024. Donald Tramp kritikovao je razmenu zatvorenika između Sjedinjenih Država i Rusije. On sumnja da to nije bilo bez novca.

- Pa kada će objaviti detalje o razmeni zatvorenika sa Rusijom? Koliko ćemo ljudi dobiti u razmeni? Da li ih plaćamo u gotovini? Da li nam daju gotovinu (molim vas da uklonite ovo pitanje, jer sam siguran da odgovor je NE) Da li puštamo ubice, ubice ili razbojnike, jer nikada ne sklapamo dobre poslove, a posebno u razmeni talaca - napisao je on na svojoj društvenoj mreži Truth Social, a prenosi RTS.

IZVOR: Truth Social / realDonaldTrump

Takođe je podsetio da je tokom svog predsedničkog mandata vratio mnoge zatvorenike, ali da to nikada nije platio.

- Vratio sam mnoge taoce i ništa nisam dao neprijateljskoj zemlji i nikada novac. Ovo je loš presedan za budućnost. Tako mora biti, inače će situacija biti sve gora i gora. Oni iznuđuju novac od Sjedinjenih Država. Države Amerike nazivaju `komplikovanom` razmenom da niko ne može da razume koliko je to loše - dodao je Tramp.

Inače, savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan je rekao da nije bilo razmene novca ili ublažavanja sankcija kao deo sporazuma.

Autor: Rts.rs