Predsednik Srbije otvorio dom zdravlja u Srpskoj 🏥

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Stanarima u blizini Doboja, gde je otvoren novoizgrađeni Dom zdravlja Srbija, da je obaveza Srbije da bude uz svoj narod u Republici Srpskoj i kada je lepo i kada je teško.

Vučić je zahvalio na gostoprimstvu i toplom prijemu u Stanarima i naglasio da mu je uvek najlešpe sa svojim narodom.

I ako me pitate, imali smo mnogo važnih poseta Beogradu i Srbiji i mnogo važnih odlazaka u posete velikim evropskim i svetskim liderima. A nekako uvek se najbolje i najlepše osećate kada ste sa svojim narodom, kada ste sa svojim ljudima i kada se njima možete da delite i dobro i zlo. Danas delimo nešto dobro i delimo ove divne nove prostorije. Verujem da će biti i još bolje opreme, ali za Stanare zaista nešto što predstavlja visok standard i divno rešenje za šest do osam hiljada ljudi koji ovde u ovom mestu žive.

Poručio je i da će Srbija biti tu uvek da bude i garant mira i garant poštovanja Dejtonskog sporazuma, ali i garant postojanja i opstanka Republike Srpske.

I to je nešto što niko ne može da nam oduzme. I sve je u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom. Mi smo im uvek govorili da poštujemo BiH, ali i Republiku Srpsku i njen integritet u okviru BiH.

Vučić je rekao da Republika Srpska i Srbija nikada neće ići jedna protiv interesa druge, niti da će dozvoliti ugrožavanje srpskog naroda i da će obe strane, uprkos pritiscima, nastaviti da se razvijaju.

Dodao je da je takvo delovanje između Srbije i Republike Srpske dogovorio predsednikom Srpske Miloradom Dodikom, zahvaljujući mu na tome.

Povodom aktuelnih dešavanja na Kosovu i Metohiji, predsednik Srbije je rekao:

Srbi sa Kosova i Metohije ostaće na Kosovu i Metohiji, uprkos želji i Albina Kurtija i Nenada Čanka i Sonje Biserko i mnogih drugih da Srbi s Kosova i Metohije nestanu.

Autor: tanjug.rs