Polovina tog novca završi u tržnim centrima 🤷🏻‍♀️

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je čudno što su donacije za nevladine organizacije povećane za gotovo tri puta u odnosu na prethodne godine.

Predsednik je odgovarao na pitanje novinara koji je juče objavio da je oko 79 miliona evra ušlo u nevladin sektor i to uglavnom za one organizacije koje učestvuju na protestima i organizuju proteste.

Interesantno mi je zašto pojedina ekološka udruženja dobijaju novac u borbi protiv mini hidrocentrala, u borbi za neke druge stvari, a jedini smisao je da dođu i da viču "Vučiću pederu", "Vučiću zlikovče" i to je to. Ništa više od toga nemaju.

Predsednik je na pitanje da to prokomentariše rekao da je odgovor dvojak, jer se to sa jedne strane može posmatrati kao važan priliv direktnih stranih investicija u našu zemlju, jer, kako kaže, pola od toga na kraju završi u Galeriji, u Ušću i drugim šoping centrima.

Videli ste da oni imaju tu i neke organizacije koje prime novac i onda kroz svoju unutrašnju organizaciju im daju novacu kešu i onda to završi na ovakav način, što je dobro. To podiže našu potrošnju, našu stopu rasta, naš bruto domaći proizvod i to su dobre posledice.

Što se tiče druge namene, rekao je da to ne može da komentariše, jer te namere nisu uvek nužno loše.

Ali sasvim sigurno čudno je da su te donacije i 'džabe pare' povećane za, kako se to kaže narodskim rečnikom, gotovo tri puta u odnosu na pre dve i tri godine i interesantno mi je zašto pojedina ekološka udruženja dobijaju novac u borbi protiv mini-hidrocentrala, u borbi za neke druge stvari, a jedini smisao je da dođu i da viču 'Vučiću pederu'. Ništa više od toga nemaju.

Autor: pink.rs