Sličice će se naći na kioscima i u Srbiji, kao i čitavoj Evropi

Zvanične sličice za Evropsko prvenstvo su već u prodaji, a navijače u Srbiji posebno će razbesneti jedna stvar.

Reč je o sličici fudbalera Empolija i reprezentativca Albanije Adriana Ismailija.

Naime, on se fotografisao dok pokazuje šiptarskog dvoglavog orla, simbol "Velike Albanije", što je jasno provokacija prema srpskom narodu. Na taj način su reprezentativci Švajcarske, poreklom sa terorije Kosova i Metohije, Granit Džaka i Đerdan Šaćiri provocirali naše fudbalere prilikom susreta na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. i četiri godine ranije u Rusiji.

Foto: toops/toops

Pored toga, reprezentativci Francuske, Nemačke, Engleske i Italije nisu fotografisani u pravim dresovima. Štaviše, njihove sličice deluju kao veoma loš foto-šop, a na igračima su obične jednobojn garniture dresova, bez grba nacionalnog saveza i logoa proizvođača sportske opreme.

Inače, od ove godine više nema čuvenih "Panini" sličica, tačnije američka kompanija "Tops" postala je zvaničan partner UEFA za izdavanje albuma i sličica za takmičenja pod okriljem Evropske fudbalske unije. Ipak, odmah na početku se desio veliki propust i sigurno će pasionirani ljubitelji sličica biti razočarani.

Sličice sa fudbalerima decenijama su, naročito pred velika takmičenja, omiljena zabava ljubiteljima ovog sporta, tako da skupljači nimalo neće biti oduševljeni ovom situacijom, pogotovo ljudi koji jako dugo poštuju ovu tradiciju.

Podsetimo, Evropsko prvenstvo je na programu od 14. juna do 14. jula. Naši "orlovi" su u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

Autor: redportal.rs