- Nije ovo prozivka na račun navijača Dalasa, ništa tog tipa, bilo je sjajno - rekao je bivši bek Partizana

Košarkaš Dalasa Dante Eksum, poredeći atmosfere na utakmicama u Evropi i NBA ligi, rekao je da je bilo teško igrati za Partizan pred navijačima Crvene zvezde.

Australijanca su na konferenciji za medije posle pobede Dalasa nad Hjustonom posle dodatnih 5 minuta rezultatom 147:136 (129:129), u kojoj je on postigao trojku uz zvuk sirene za produžetak, pitali o atmosferi na utakmici u derbiju Teksasa.

- Bilo je dobro. Očigledno je, ipak, da je Srbija potpuno drugačija zverka. Nije ovo prozivka na račun navijača Dalasa, ništa tog tipa, bilo je sjajno, ali u Evropi je to potpuno drugi nivo - skandiranje, slavlje… Oni imaju ljude koji vode navijanje i koji uopšte ne gledaju utakmicu, samo se staraju o tome da se navija. Jeste sad bilo glasno, ali Evropa je nešto drugo - rekao je nekadašnji član crno-belih, a prenosi Sportski Žurnal.

Usledilo je pitanje da li ga je igranje u takvoj atmosferi u Srbiji spremilo na to da bude staložen u neizvesnim završnicama.

- Definitivno mislim da jeste. Ako ste ikad igrali za Partizan i zaigrali pred navijačima Crvene zvezde u Pioniru. Teško je, teško. Igrali smo finalnu seriju sa 5 utakmica, od toga 2 gostovanja, definitivno teška atmosfera. Osećaj je bio kao da su navijači na terenu sa svojim timom. Zato mi je sada lakše - ne mislim da će biti takvih gostovanja u plej-ofu, ali jeste me pripremilo - zaključio je 28-godišnji Australijanac.

Autor: Zurnal.rs